Prihláste sa, aby ste si mohli spravovať váš zoznam obľúbených produktov. 0 Nákupný košík
Prejsť do pokladne
Váš nákupný košík je prázdny.
Pozrite si našu ponuku sladkostí.
Naša ponuka

Pistáciová torta alebo kávová panna cotta? Tu je 8 tipov na naše torty/koláče/dezerty, ktoré by ste mali vyskúšať

7.4.2025 13 minút čítania

Aj vy si najradšej objednávate čokoládovo-banánovú tortu? Alebo balíček tradičných koláčov? Niet sa čomu čudovať, sú to produkty, ktoré sú našou vlajkovou loďou. Občas sa však aj najvernejším fanúšikom tradičákov či čoko-banánovej torty stane, že zatúžia po niečom novom. Po niečom, čo by im pri prechádzaní nášho e-shopu s dezertmi ani nenapadlo. Nebojte sa, u nás to nie je žiadna nevera – smelo skúšajte.

Aby sme vám rozhodovanie zjednodušili, pripravili sme pre vás 8 tipov na torty, koláče a dezerty z našej ponuky, ktoré sa oplatí vyskúšať. Zoznam sme zostavili tak, aby si v ňom každý našiel to svoje – absolútny milovník čokolády, priaznivec horkejších kávových tónov aj ten, kto dáva prednosť sviežim ovocným chutiam. Ktorý z týchto dezertov najviac zaujme vás?

Pistáciová torta

Krásne vyzerá a ešte lepšie chutí. Naša pistáciová torta patrí medzi novšie prírastky v ponuke, ktorú neustále ladíme už viac ako 10 rokov. Je teda celkom vysoká šanca, že ste tento klenot ešte neochutnali. Chutí skutočne kráľovský.

Pistácie nájdete v našej torte nielen v kréme, ale tiež v korpuse. Pistácie, pistácie všade! Torta je ako stvorená pre milovníkov orieškov. Krém je typický svojou plnou – pozor, nie však vlezlou – pistáciovou chuťou. A hoci sa to na prvý pohľad nemusí zdať, je naozaj ľahký.

Rovnako aj korpus. Je to pravda, že orieškové korpusy na tortách bývajú často ťažké, prípadne mastnejšie, to však nie je prípad našej pistáciovej torty. Na recepte korpusu sme si dali obzvlášť záležať. Výsledkom je pistáciová torta s korpusom, ktorý svojou nadýchanosťou pokojne môžeme porovnať s tradičnými piškótovými korpusmi. Mňam!

Jablkovo-škoricový cheesecake

Nepečený jablkovo-škoricový cheesecake. Dokonalá kombinácia na jeseň. Aj na jar, na leto a pokojne i na zimu. Samozrejme, chuť škorice a jabĺk sa nám automaticky spája s jeseňou, tento nepečený cheesecake však chutí v každom ročnom období výborne.

V poleve nájdete akurát mäkké – ani príliš tvrdé, ani príliš rozvarené – kúsky jabĺk, ktoré dopĺňajú chrumkavé zomleté lotusky. Karamelové sušienky nájdete tiež v korpuse tohto nepečeného cheesecaku.

Uprostred na vás čaká vyladená plnka z krémového syru. Ľahká, svieža, lahodná. Pri ochutnaní nášho jablkovo-škoricového cheesecaku vás najprv osviežia príjemne kyslasté tóny jabĺk vyvažované jemným chrumkaním sladkastých lotusiek, nasleduje pohladenie krémovej plnky cheesecaku a na záver zažijete poriadny rachot. O ten sa postará korpus z karamelových sušienok. Takto chutí náš jablkovo-škoricový cheesecake.

Veterníky s príchuťou vaječného likéra

Veterníky. Legenda medzi tradičnými dezertmi. Sú tu s nami prakticky odjakživa. Urobiť však dobrý veterník – správne krehké odpaľované cesto, ktoré nebude gumové, polevu, ktorá nebude na seba pútať príliš veľa pozornosti, a nadýchaný krém, ktorý nebude príliš tuhý a príliš mastný – chce kumšt.

Investovali sme množstvo energie, času aj know-how do toho, aby sme vám takéto veterníky priniesli vždy. A keď sa nám to podarilo, pustili sme sa do hľadania nových príchutí. Lebo áno, klasický veterník s karamelovou polevou je úžasný, ale ako píšeme v úvode: občas to chce zmenu.

A my sme tieto zmeny priniesli hneď dve: malinový veterník a tiež veterník s príchuťou vaječného likéru. Drobná zmena, ktorá z klasického veterníku urobí takmer nový dezert. Áno, malinový sa nám veľmi podaril, ale veterník s príchuťou vaječného likéru? Ten musíte vyskúšať. Blíži sa Veľká noc, ideálna príležitosť. A nielen vtedy.

Zamatový rez

Tradičné koláče nám – pri všetkej skromnosti – idú. Naše cukrárky sa opierajú o vysokú školu pečenia, ktorú dostali od svojich babičiek už v útlom veku. To sa odráža tiež na našom prístupe: používame tradičné recepty, tradičné suroviny a tradičnú babičkovskú trpezlivosť. Nič nechceme uponáhľať, ani vtedy, keď máme roboty vyše hlavy.

A taký je aj náš zamatový rez. Tradičný koláčik, ktorý vychádza z obľúbenej zamatovej rolády s kakaovou posýpkou. Práve tá dodáva koláču zamatový vzhľad i chuť – zamatový rez skutočne pohladí na jazyku.

Kakaový korpus, kakaový krém, kakaová posýpka. Zamatový rez je ideálny koláč pre milovníkov čokoládových chutí. Nič viac, ako čokoládové tóny v ňom nenájdete. Vlastne? Ešte to jemné pohladenie, ktoré venuje vašim chuťovým pohárikom. Rezy si v našom e-shope s dezertmi objednáte už od 10 kusov. Tak je tomu aj pri tom zamatovom.

Malinová Pavlova torta

Nedávno sme sa na našom blogu venovali pavlovke veľmi podrobne – snažili sme sa odkryť jej pôvod: vznikla v Austrálii, na Novom Zélande alebo niekde inde? K presným koreňom sme sa nedopátrali, prvé písomné zmienky o Pavlovej torte – vtedy sa však ešte volala penová torta – siahajú až do nemeckých regiónov.

S istotou však vieme povedať, že naša pavlovka je pripravená u nás – v Žiline. A tiež to, že chutí presne tak, aby vzdala poctu svetoznámej primabaleríne Anne Pavlovovej. Tak, ako Pavlovova torta má: nadýchaný krehký korpus, jemný lahodný krém a neodolateľný elegantno-noblesný vzhľad.

V našom e-shope s dezertmi a koláčmi nájdete Pavlove torty rôznych príchutí: čučoriedkovú, kávovú, jahodovú, oslavnú, mangovú, ale aj malinovú pavlovku. Práve spojenie predností pavlovky s užasnou kyslasto-sladko-sviežou chuťou malín a ich červenou farbou robí z tohto dezertu tortu, ktorú musíte ochutnať.

A tiež si ju pred nakrájaním odfotiť, tak skvelo vyzerá. Nemusí vám byť však ľúto, keď ju nakrájate – ďalšiu pavlovu tortu vám kedykoľvek pripravíme s radosťou.

Čokoládovo-zázvorové truffle

Višňové guľôčky, rafaello guľôčky, kávové a čokoládovo-zázvorové truffle. To sú guľaté „jednohubky“, ktoré nájdete v ponuke našich dezertov. Prvé dve sú klasiky, ktoré azda každý pozná. Truffle je v našej ponuke tiež pomerne čerstvým prírastkom. A keď sme sa rozhodovali, ktoré z nich vybrať medzi naše dezerty hodné ochutnania, voľba bola pomerne jasná.

Kávovú chuť si dopriavame – zrejme väčšina z nás – aj každý deň, a tak ju dôverne poznáme. No kombinácia čokolády, zázvoru a pistácií? To naozaj musíte vyskúšať. Čokoládovo-zázvorové truffle sú domáce bonbóny z kvalitnej čokolády ochutené strúhaným zázvorom.

Naše čokoládovo-zázvorové truffle sú navyše ešte aj obalené v nasekaných pistáciách, ktoré k jemnučkej štruktúre bonbónu prinášajú chrumkajúci element. A ako si ich najlepšie vychutnáte? Je to na vás: môžete ich chrúmať a spojiť všetky chute dokopy, alebo cmúľať a chrumkavé pistácie si vychutnať až na záver. Každopádne, čokoládovo-zázvorové truffle sú skvelou sladkou bodkou za šálkou kávy.

Jadranská torta

Klasika, ktorá vás okamžite teleportuje do detstva. Jadranská torta nesmela chýbať v žiadnej cukrárni. A potom prišli cheesecaky, tartaletky a ďalšie novinky, ktoré postupne zatieňovali túto klasickú tortu.

Keď sme premýšľali, ako osviežiť kategóriu „Torty“, tá jadranská (a tiež Pisecká) boli pomerne jasnou voľbou. Evergreen, ktorý keď dobre pripravíme, poteší množstvo fanúšikov orechových tort, lahodných krémov a klasických, rokmi overených chutí.

Naša jadranská torta je stávka na istotu – originálny babičkovský recept bez moderných twistov, ktorý doručí tú jedinečnú a nezabudnuteľnú chuť. Neobjavili sme Ameriku, za to sme prišli s osvedčenou klasikou, ktorej sme vrátili poctivé suroviny a postupy. To je naša jadranská torta.

Kávová panna cotta

Dobre si pamätáte o tej kávovej chuti – mnohí z nás si ju doprajú každý deň. Ale kávová panna cotta? To je predsa len iná liga. Tradičný taliansky vanilkovo-smotanový dezert sme upravili do tejto horkejšej podoby.

Namiesto ovocnej polevy vám naša kávová panna cotta doručí čokoládový ganache, ktorý výborne dopĺňa tóny čierneho zlata. Tento dezert vám pripravíme v plastových pohárikoch, ktoré odporúčame vytiahnuť z chladničky približne 15 minút pred servírovaním.

Vďaka izbovvej teplote sa chute kávovej panna cotty rozvinú, otvoria a ukážu vám svoj potenciál naplno. Ide o skvelý dezert k poobednej káve, na väčšie oslavy, svadby alebo firemné eventy. Okrem toho máme v plastových pohárikoch tiež tiramisu, čokoládovú penu, mangový dezert, kokosovú alebo klasickú panna cottu. Čo láka najviac vás?

Všetky dezerty, koláče a torty, ktoré sme spomínali v článku, si objednáte na www.sladkostiprehosti.sk.

Prečo sladkosti pre hostí? skutočné suroviny, tradičné receptúry, šikovné ruky
9 rokov s vami

Pečieme zo skutočného masla, podľa tradičných receptúr vylepšených skúsenosťami našich cukrárok a modernými postupmi.

Prečítajte si o nás
vždy čerstvo napečené

Koláčiky si objednáte v predstihu, pečieme až po objednávke. Pripravíme a zabalíme ich vždy na čerstvo!

Zobraziť ponuku
5 výdajných miest

Od utorka do soboty si môžete balíček vyzdvihnúť zadarmo v našich výdajniach v Trnave, Trenčíne, Bratislave a Nitre. V Žiline aj v pondelok.

Kde nás nájdete?
pohodlne cez e-shop

Torty a koláčiky si objednávate pohodlne cez e-shop, zaplatíte online a vyzdvihnete zdarma. Pečieme aj pre kaviarne.

Ponuka pre kaviarne
Máte kaviareň a chcete ponúkať naše koláče?

Vždy čerstvé, cheesecaky či koláče do kaviarní pripravené podľa domácej receptúry z kvalitných surovín pre vašich hostí.

Potrebujete koláče na event alebo firemný večierok?

Koláče, dezerty a aj slané drobnosti pripravíme v požadovaných množstvách výhodne a flexibilne.

Organizujete svadby alebo aranžujete výzdobu?

Rozšírte svoje portfólio aj o naše sladké a slané produkty a ponúknite klientom pohodlné riešenie na kľúč.

Sladké novinky do vašej mailovej schránky

Nechajte nám svoju e-mailovú adresu a neujdú vám žiadne novinky ani prekvapenia

Produkt nie je možné objednať Pozrieť časté otázky
Zavrieť